Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1879 niezalogowanych)
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
Poważnie piszesz ? Jeżeli ubiegasz się o kredyt w banku czy szukasz partnera biznesowego to nie piszesz biznes planu ? Zresztą biznes plan pomaga na spokojnie przemyśleć wszystkie aspekty interesu i dobrze jest go napisać nawet jak nie musisz go komuś przedstawiać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kwiateq0007 napisał:
...Jeżeli ktoś się wyśmiewa ze mnie to mam spuścić głowę i siedzieć cicho według Ciebie ? Liczyłem na poważne odpowiedzi i że czegoś się dowiem albo otrzymam jakiś konkretny namiar na firmę a otrzymałem tylko szyderczość - że za taki program to będą stawiać mi posągi itp. W sumie spodziewałem się takich reakcji - mogłem od razu uderzać w portale biznesowe ale jak naiwniak wierzyłem że rodacy może mi pomogą na forum.
Wyśmiewanie się z jakiejś -/...Twojej , w tym przypadku/-wypowiedzi , powinno Tobie dać do myślenia ...
DLACZEGO ONI SOBIE KPIĄ!!! ... co Ja /Ty , On .../ ... źle napisałem ... zredagowałem ... .
A Ty jak panienka - dziewica - ... chciała by i zarazem rumieni się ...
W tym dziale zwanym ...>programy użytkowe<... nie ma miejsca na niedomówienia i PODSTAWOWE BŁĘDY ...nawet te tekstowe ...
Skoro robisz je w tak prostym anonsie ...to jakie z kolei robisz w przedstawianym produkcie ...!? .

Idź...idź na Forum Biznesowe ...
Tam już czekają na Ciebie...
Tu zostałeś wykpiony ... za Swoje błędy ...
Tam pewnie od razu zostaniesz ZBANOWANY ... Tam Klaunów nikt nie Toleruje ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kwiateq0007 napisał:
Jeżeli ubiegasz się o kredyt w banku czy szukasz partnera biznesowego to nie piszesz biznes planu ?
Tu kalkulatory -uproszczone... /Twoje Biznes- bzdety/... są ogólnie dostępne , na prawie każdej stronie , związanej z zakupem danego produktu ...
Przykład ... >finn.no<.

P.s.

No i proszę....
Panienka cała w pąsach z nerwów dziabnęła minusa...

Ha...ha...aaaaa.... za 6-t... dziabnij następnego ...

Ha...ha....ha... no nie mogę ... Toś Mnie rozbawił...

Jednymi słowy , Moje luźne spostrzeżenia , są jak najbardziej na miejscu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
Pierwsza sprawa to nie jest mój autorski program, pracował nad nim zespół profesjonalistów. Ja mam zrobić małe rozpoznanie rynku i tyle.
Druga sprawa, Panie Nieomylny, to że przygotowałem sobie wiadomość i przez przypadek zapomniałem zmienić jednego wyrazu to nie koniec świata, wszystko sprostosowane i żebyś tak nie drążył tego tematu to każdy by o tym zapomniał.
A trzecia sprawa to nie umiem czytać w myślach a na forach są przeróżni ludzie i to że ktoś się naśmiewa wcale nie musi nic znaczyć. Nie znam was tak dobrze jak wy siebie nawzajem i dla Ciebie pewnie niektóre sprawy są oczywiste i umiesz więcej wyczytać między wierszami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
gabriel napisał:
Tu kalkulatory -uproszczone... /Twoje Biznes- bzdety/... są ogólnie dostępne , na prawie każdej stronie , związanej z zakupem danego produktu ...
Przykład ... >finn.no<.

A widziałeś demo programu że się wypowiadasz i porównujesz "macho ekspercie" ? A tych minusów to masz już dobrą kolekcję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kwiateq0007 napisał:
...A tych minusów to masz już dobrą kolekcję
Te minusy świadczą jedynie o tym , że adwersarze nie znoszą ..."nagiej prawdy"... .
A ich indolencja , potrafi jedynie to zdziałać .... klik... minusik... , 6-t... znowu klik...minusik ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja swoje napisałem -- Mongolia jedynym zbawieniem dla autorki postu

takich programów jak wy macie to Microsoft wydał już chyba trochę dużo jak się domyślam

a żeby napisać biznesplan czy cokolwiek nie musowo mieć specjalnego programu tylko do tego

sam biznesplan nie wystarczy -- na rozwój firmy ma wiele czynników które nie zawsze mają odzwierciedlenie na ,,papierze,,

to co wydaje się dziecinnie proste , czasami kryje za sobą wiele nieporozumień i czarnych punktów

osoby które są myślące otwierają biznes bez użycia jakichkolwiek programów użytkowych , więc bardziej starają się popatrzeć własnymi oczyma i zrozumieć co z czym się je

nie ma złotego środka na biznes , a wasz program może okazać się totalną klapą --- tym bardziej jeżeli pisany był tylko na podstawie Polskich warunków płac, pracy, itd.

gdzie w innym kraju może okazać się bezużyteczny

rozprowadź produkt najpierw po Polsce -- zobacz jak zejdzie i zastanów się co dalej .... ?

ale śmiem wątpić że to totalna klapa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Kasia L
(KasiaL)
Wiking
Nie, no ja mowie zupelnie powaznie i bez zlosliwosci. Raczej nie pisze sie biznesplanow. Tu sie raczej nie roztrzasa wszystkich potencjalnych mozliwosci i zagrozen przed zalozeniem firmy - poprostu sie ja zaklada. I jak wypali to dobrze, jak nie wypali to moze panstwo (komuna-gmina) pomoze, jak totalnie niewypali to sie interes zamyka i... Robi co innego. Luz. Wiele firm nie bazuje na kredytach tylko na gotowce i wlasnych srodkach trwalych, wiec... Luz. Po co biznesplany pisac? Samemu dla siebie? Tu wogole ludzie nie maja jakiegos szczegolengo parcia na zeby otwierac wlasne firmy. Najlepiej to sie gdzies u kogos zachaczyc bo wtedy to szef sie o wszystko musi martwic a zwykly czlowiek ma spokoj i... Luz. Badzo duzo malych firm (np. kwiaciarnie) posiada osobowosc prawna, - bo ludzie dysponuja kapitalem, wiec po co robic jakies dziwne kalkulacje przed rozpoczeciem dzialalnosci skoro i tak nie odpowiada sie za firme majatkiem wlasnym. Do kredytu pewnie jest i niezbedny jakis tam biznesplanik ale bez przesady - wystarczy cos tam na kartce nabazgrac, wykazac, ze jest szansa zarobic pieniadze i gotowe. Luz. Luz. Luz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jak

to bylo?

zespol profesjonalistow powierzyl swoje 'dzielo' amatorowi,ktory ma za zadanie szukac partnerow biznesowych,na portalach spolecznosciowych!

wysoko stawiaja poprzeczke,nie ma co

mozliwosci nieograniczone,sa przeciez jeszcze m.in:

facebook,twitter,nk,mojaszwecja,mojaniderlandia,(mojaaustria masz juz zaliczony)polishhearts...

a ta f-ma to pewnie u ciebie w pokoju,pomiedzy lozkiem a stolikiem?

p/s:
byl kiedys taki program 'miliard w rozumie' teraz ma byc druga czesc 'rozum za miliard' cos w sam raz dla ciebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Marcin GTplan
(kwiateq0007)
Wiking
Dzięki KasiaL, pierwsza wypowiedź z której można się czegoś dowiedzieć i zmienić swoje spojrzenie na rynek norweski. Ten program ma też możliwość przesyłania przygotowanych dokumentów i ich weryfikację po stronie instytucji dlatego można spróbować go sprzedać dla banków czy innych instytucji finansujących ale do tego trzeba mieć dobre dojścia. Zapewniłby elektroniczny obieg dokumentu i klient nie musiałby wychodzić z domu żeby przesłać dokument do kontroli. Tylko niektóre instytucje może już mają podobnego typu programy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok